ABSTINENS!!!

Torsdag kväll.....Jaá vad ska man göra utan datorn? Jag börjar faktiskt få lite lätt abstinens!
Det blev skogen som vanligt ett par timmmar nu i kväll.
Den här gången blev data-mutan arrakbollar och en dosa kronan potion till lillebror ( Ha,Ha vilken amatör..potions-snus!)

Annars så rullar väl dagarna på lite lagom, alla barnen börjar längta till att skolan ska dra igång på allvar.
 Nej, nu har jag stått här vid dotorn i en och en halv timme, (det går inte att sitta på deras barstolar! Efter tio minuter är benen helt bortdomnade!!) 
Nu börjar dom nog snart undra Hemma om jag rymt! (Jag vann bara 40 spänn den här gången på lottot..inte 40 miljoner, så jag blir nog kvar ett tag till...)
Ha en skön helg, jag återkommer när jag lyckats muta mej till en stund på datorn igen!!!

Tjing Tjong KaramellStång!!


8 liter "Kantisar" !!

Hej Hopp! Nu har jag kapat karinas dator. Vad har jag pyslat med? I lördags var jag till skogen och plockade 8 liter kantareller. Shit så varmt och tungt det blev, men det var jätteskoj.

 Senare på kvällen var Alfons på svampjakt med barnen medan jag "rev ihop" ett par liter blåbär.Våra barn tycker bäst om att gå med sin far för han går inte så långt, eller fort längre ,han har ju bara ett ben numera...men skam den som ger sig, eller hur!!

Annars har det inte hänt så mycket., det rullar på. Väntar ännu på att datorn ska bli lagad, det är väl bara att bita ihop och se glad ut!!

Joel (17-åringen) har börjat sommar skola idag, han ska läsa upp betygen i två veckor. Jag återkommer om några dagar, man ska inte "slita ner tröskeln" hos dom man tycker om!!!Ha det bra !
Tjing tjong KaramellStång!!

Gammaldans!!

Hej Hopp!  Nu sitter jag hos Leif och Karina och lånar deras dator !  Det kommer tydligen att ta upp emot en månad att få den lagad, Suck!!  Den här gången blev "låna-dator-mutan" ett paket kaffe. 
Inte gjort så mycket, ...fast man hinner mycket när man inte har tillgång till "nätet". ....OM MAN VILL!!?

Hört i baksätet på min bil:
Joakim : Jonas, vet du hur man dansar?
Jonas : Mmmmm
Joakim : Men vet du hur man  dansar "gammalt"?
Jonas : HMM
Joakim : Man vickar på fingret!! (tänk er Alice Babs "Swing it magistern).

Nu ska Karina få bjuda mej, på sitt kaffe som jag har köpt till henne ,för att hon ska va på gott humör, då kanske jag får låna "maskinen" igen!!!
Tjing Tjong Karamellstång!!


Djävla TOR!!!!!

 Ingen bra dag. Igår kom Tor förbi, och dängde Mjölner i datorn så det tjongade om det! Så idag har jag varit till N-köping och lämnat den på lagning. Det kan ta upp till en månad innan den blir sig själv igen!! Men om jag är snäll och finner mej i alla hennes dumheter (som ni ser så sitter hon igemtr och hjälper mig att skriva. Jag återkommer när bara Leffa är hemma!!  Snälla A ta med Karina
till "nånannanstans" i övermorgon. Tjing Tjong Karamellstånd

å

Loretta Lynn !!


Det här inlägget är till fjortisensmorsans farmor o farfar!! Kram.

Kan det va´....

          En fisk grillad på el-grill...
                                                     Det måste ju vara en.....
                                                            STRÖMMING !!!                                                                                         
                                                                                                    


                                                                                                           
   


Chet Atkins...Mr. Gutiar!ÄLSKAR DU MEJ NU DÅ, LILLEBROR!! Här får du lite Chet Atkins, tillsammans med "nån" sångerska!?

Var är MIN tårta???

I dag blev det en lång-sovar-dag. Gick upp halv nio och gav Jonas hans medicin, sen gick vi upp och lade oss och sov ända till klockan tolv!


19.50...Inte gjort nåt speciellt. Var hemma hos Kotten och hans familj och hälsade på en stund nu ikväll.
Egentligen så hade jag en bak-tanke med besöket,...Tårta, men det fanns ingen kvar åt mig..snyft.

Innan vi åkte hem var jag med Leffling till affären. Han var så godis-sugen. Nu ska jag kolla lite på tv:n. Sen ska jag plocka fram musik till nästa veckas radioprogram.
 Den här gången ska jag avhandla Chet Atkins.

 Tjing Tjong KaramellStång!

Snyltgästen.

16.45....Nu börjar det nog att dra ihop sig till regn, ser det ut som. Det blir bra för både svampar och blommor.... det är så #%# TRÅKIGT att bära vatten i kannan!
 
Jag har inte sett vår "Snyltgäst"än idag, men han/hon/det brukar komma när hungern sätter in! En dag i våras så satt "den plötsligt där på trappan och skrek.

 Höll på och skrek i tre dagar tills vi insåg att det enda sättet att få tyst på "den" var att ge lite mat och mjölk. Det är ett riktigt mjölkmonster, dricker tre dl på stört....Det är nästan så Joel ligger i lä!!
 
Idag blir det oxfile och rösti-plattor till mat....och här sitter jag, medan maten lagar sig i köket! (Undrar vad jag ska utföra för storverk som motprestation??). Ni kanske undrar vad snyltgästen har för namn?!! 
Jaa, Affe säger "Pitti-tatta" , Jocke säger Ohh, katten är här .....och jag säger bara kort och gott...Katt-##/%%#.


Ser ni att Jocke har byggt ett litet hus till katten. "Den" får nämligen inte komma in i huset, halv-vilda katter har en makalös förmåga att "märka revir".....det vet jag av erfarenhet! 

 Ha én riktigt avkopplande söndag.
Tjing Tjong KaramellStång!
   (Och GRATTIS "A" på födelsedagen!!).


PAYBACK-TIME....HONEY!!

Fredag fm...Och inte ett moln på himlen!
Igår kväll kom min tvillingbrorsas barn till mormor(deras farmor), dom ska stanna tills på måndag, så vi får väl avlasta dom ("gamlingarna) lite emellanåt.

Dom är tre st. Två grabbar,13 och 11. Och en liten tjej som är 6, den stackarn rets dom med lika mycket som mina bröder gjorde med mej!
Nu ska jag starta diskmaskinen! (läs Nanna dyker ner i diskbaljan).
11.45.....Jag borde ha förstått att det fanns en baktanke med all matlagning jag sluppit i veckan....PAYBACK-TIME!!

PHUU!!
Det var svettigt, men eftersom jag inte är något för att ligga stilla i solen och gassa, så blev det lite "gående" solning istället! Så fort jag försöker att ligga stilla i solen så landar all världens varelser på mig!

I år får vi lite körsbär på vårt träd, fast jag gillar dom som är nästan svarta bättre.


ÅHHH, jag har ju nästan glömt "Dagens frisyr och Outfit"


18.36......Nu är Alfons och hämtar sin sailor-bror vid tåget i Norrköping Ikväll ska vi käka lite kräftor, och till den som inte gillar kräftor finns det räkor och kyckling. (Jag gillar bara klorna.....på kräftorna alltså!).
 Ha en bra afton alla glada ..och alla ni andra också!
Tjing Tjong KaramellStång!!


......Huuuuuuuuuungrig!!!!!!

22.00......Jag blev hungrig när jag gjorde kvällsmat åt "ungarna", det blev ett par knäcke till "mamma" också, och en kopp te !
Nu ska jag läsa lite bloggar, se en stund på tv:n och sedan "hoppa" i säng!

Najti Bajti!


On Air!!! Honky Tonk!!

Torsdag fm....Idag "hoppade jag upp klockan 8.00.....in i duschen...fixade frukost och tog fram medicinen åt Jonas, (det var bara han och jag vakna). Väckte Affe vid kvart i nio med nykokt kaffe!
 (Jo, ni såg rätt, vi kokar vårt kaffe i kaffepanna på spiseln!).

 Halv tio åkte jag ner till Radion och idag var Markus på plats. Det gick riktigt bra, det var bara när min mamma kom in i studion det blev lite förvirrat.

 Det är nog att hålla reda på var i papprena man är, få in rätt låt på rått ställe! Ska jag dessutom föra ett vettigt samtal med någon samtidigt då blir det för mycket!!


Men det löste sig, man får inte ta sig själv på för stort allvar, det är ju bara för mitt eget nöjes skull.


Det är varmt och skönt i dag också, skickade just "gubben" till affären, eftersom han ska spela lite lotto och "sånt" så kan han ju handla samtidigt.
18.20 Han inte bara handlade, han lagade maten idag också!! Potatis och kassler i ugnen,gott,gott!!

Nu ska jag åka och köpa batterier till 17-åringen och snus till ?-åringen(vad gör man inte för husfridens skull?)
Ha´en riktigt skön söndag

Tjing Tjong KaramellStång!!


It wasn´t God who made Honky Tonk Angels!!


Heidi Newfield..


Nu när jag har lärt mej "det här" så kan jag inte låta bli att "dela med mig"!
" I wan´t a Love like Johnny and June" !!  :)

(In-)Aktivitet ?!

Onsdag fm och vädergudarna är fortfarande på min sida. Idag måste vi hitta på nått kul att göra, men jag vet inte vad ännu! Återkommer senare med dagens (in-)aktivitet!


...Read My Lip´s.......

16.10......Vilket väder vi fick i dag..helt underbart! Jag går fortfarande på halvfart, har bara varit och handlat, rensat bort lite ogräs (utomhus alltså). Nu är det som vanligt vid den här tiden mat på gång. Idag slapp jag inte undan!!


Igår var jag till apoteket för att hämta medicin till Jonas. Jag trodde jag skulle avlida i hjärnblödning. Många av J:s mediciner måste beställas några dar i förväg, så jag var där i fredags och gjorde det.
 
Igår skulle jag hämta det. Då hade dom beställt  en förpackning a`50st, han äter 6st om dan av den sorten!
Jag har ingen lust att springa till apoteket varannan dag...beställa...hämta ut..beställa...hämta ut....
Inte nog med det, dom ville ha flera tusen kr betalt också!
  Men hallå, han har frikort! Hör du vad jag säger...Read My Lip´s!!!! 


Ja, på den medicinen....men den är inte subventionerad längre, säger "biträdet," så då gäller inte frikortet ,om du promt ska ha den sorten!  Åhhhhhhhhh....och så samma visa på resterande sju preparat!!! Jag blir så trött på det här!
Om läkaren skriver ut en viss sort, så ska dom ändå hålla på och ändra till ett billigare alternativ!

Vet dom verkligen om den "utbytta" medicinen verkligen går ihop med dom andra tolv???? Dom flesta som käkar medicin brukar ju ha två-tre olika.
Suck!!


20.55....Kom just hem från Lillebror. Han höll på att tapetsera i hallen, lite stressad och ville inte  ha några Goda råd !(otacksamt, eller hur!).
 Karina hade varit till IKEA och köpt en soffa. Min Joel hjälpte dom att bära ut det gamla, och in det nya. När dom var klara sa jag till Leffa att det här kommer att kosta dej en pizza........nån kväll när jag har tid.
(nåt ska jag väl ha för han fått utnyttja min son som bärhjälp???).

Ni får ha det så bra resten av kvällen och i morgon! Tjing Tjong KaramellStång!

Hårda bud!!


Ha,ha ! Lyssna Skit kul. Det var svårt att hitta låten utan "bleeep" .Det här är en live inspelning från San Quintin-fängelset ..och lite annat smått och gott .Håll till godo!! (vet inte säkert om det går att se dom andra klippen?)

Det är lite halvtråkigt väder i dag också, men det regnar ju inte i alla fall. Får se vad vi hittar på !Hoppas att alla har en bra dag!

Jag har kommit på att det är mycket roligare att ta kort "underifrån". Kanske jag kan hitta några fler "under-liga"  motiv.

Visst är han kul!!


Det är alltså Johnny Cash som "gör" Elvis !   "Elvis..who!!!!

"Min Karl"...En på miljonen!!

Måmdag
16.15.....
Kan ni tänka er...jag slapp ifrån matlagningen i dag också!!!!! Vilken karl jag har..EN på miljonen! På förmiddagen hade han ett litet jobb ute i Brevik, så vi slängde oss med och fick oss både sol, värme och havsluft.


16.50...Mums..vi fick pannbiff, potatis o sås.Han har gjort pannbiffarna från skratch, visst är han duktig! Jag tror vi får ta och vila middag nu....zzZZZZzzz...

22.30....Inte gjort nåt speciellt ikväll, bara det vanliga plocket. Disk t ex....när jag lagar mat så får jag duka, plocka av bordet och diska. När jag slipper laga mat så får jag också duka, plocka av bordet och diska? Men jag vet att man inte kan få allt!! 
Jag har gjort två blåbärs kakor, dom blev riktigt bra, om jag får säga det själv....Och det får jag ju!!

Ha det bra allihopa. Tjing Tjong KaramellStång!


Tomater.....HJÄÄÄLP!!

Söndag fm
Det ser ut att bli "så-där-väder" även today. Vad den här dagen innehåller vet bara Gudarna, så jag får väl fråga dom!? Fick kökshanddukar av mamma igår. Hon hade hittat dom på loppis, dom är lika fina som om dom vore nya. Det bästa av allt..det är linne.


13.35...Har precis kommit hem från skogen, vi (jag) fick ihop en halv liter ung, det blev så jäkla varmt helt plötsligt.Skönt!!

Ska baka antingen muffins eller en kaka,(har jag riktig energi så blir det både ock)!


Så här blir "utsikten när man lägger sig raklång i naturen och bara ÄR!!

 Ska väl sätta igång med maten, det får bli spagetti o köttfärssås......med grönsakeri, tomater, paprika, lök och vitlök i!
Jag har tre bröder, en är ett o ett halvt år äldre, en tvillingbror och en lillebror, (lillebror tycker jag är en dinosari-u på det här med datorer).
Hursomhelst, en av mina brorsor gör köttfärssås av..blandfärs...That´s it!!  Är han riktigt kreativ kan det bli en skvätt ketchup i.  HA..snacka om stenåldersmatlagning....DINOSARI-U !!

22.35...Det blev ju faktiskt en riktigt fin dag idag, på tal om något helt annat, nu blir det tråkigt att gå till affären i tre hela veckor, ingen att "slänga käft" med.Slå mej inte nästa gång vi ses "A", men jag gillar din gubbe.....han är den enda jag känner som har vett nog att uppskatta Cash!!

Tack för hjälpen igår kväll Karina! Hon fick tala om för mig "steg för steg" hur jag skulle bära mej åt för att få till ett youtube-klipp på min blogg! Ha´en bra start på den nya veckan alla glada människor......och alla ni andra också!

Tjing Tjong KaramellStång!


The Man In Black...Ta er tid att lyssna på texten!!

Cash????

Lördag fm
Idag "hänger det i luften", men det ser faktiskt ut som det klarnar lite. Vet inte vad vi ska hitta på i dag! Får väl börja med den vanliga ritualen, frukost, diskning och lite allmän plockning ,trist regndag det blev i dag igen..SUCk


Jag kom att tänka på en sak i går...människor under 50 verkar inte ha en aning om vem Johnny Cash är?? ( utom jag då förstås!) Trots att han är en av de största i hela U.S. Han fick namnet "Man in black" för att han alltid bar svarta kläder.

" Chicken in black" är hans egen parodi på sej själv. Tänkte lägga in "Man in black", men naturligtvis har jag glömt hur man gör!! Jag får ringa min egen "datakonsult" Karina. Ha det bra i morgon ,på söndagen Ta hand om varandra...

Tjing Tjong KaramellStång!!

Chicken in black- Cash..


Nu ska vi se om jag "fixar" det här? Hoppas det för den här är kul, lyssna på texten!!

Hela stimm!!!

Fredag fm.
Äntligen syns solen på himlen, allt går mycket lättere, inte en damsugaren är så motsträvig! Idag får jag nog ägna dagen åt lite praktiska övningar.
Städa och hänga upp tvätten på balkongen..vi har tak över, så när jag väl fått upp tvätten på sträcket så kan den hänga där i fyra dar, och det kan regna så mycket det vill runt omkring..bra va!

Joakim "pep" just iväg till grannpojken, Joel är i Näs och Affe jobbar, så det är bara Jonas och jag hemma. När diskmaskinen, (dvs Jag) har gått klart ska jag hjälpa honom med en dusch.Shit, vilken dålig kondis jag har, det måste jag verkligen göra något åt innan den riktiga "jakt-säsongen börjar.
Jag var en sväng till skogen på em, men i min skog, på mina ställen behöver kantisarna nån vecka till!


Så istället för svamp-jakt, ägnade jag mig åt att plocka smultron och blåbär,det kryllar av dom i skogen...hela stimm!

När jag ändå var i skogen så passade jag på att lägga mej raklång på backen,vilken utsikt... himlen ovanför och bären inom plockavstånd!

 När jag kom hem stod maten på bordet! Medan Alfons tog igen sig efter strapatserna i köket åkte Jonas o jag (Jocke hos grannbarnen, Joel i Näs) ut till Jonny och kollade hans post. (Jonny är Affes bror, han är "sailor" på de sju haven, just nu är han nog på väg hemåt från Canada.) 

Efter det var vi hos Leffa o Karina en stund. Hon har lärt mej en ny "grej", får se om jag kommer ihåg det imorgon!
Kotten är för härlig.. han kan säga "Nannas Merca", "I love cash "och "Stick ém up!"

 Nu ska jag slänga ihop några varma mackor...ha en skön lördag, alla glada människor....och alla ni andra också!!

 Tjing Tjong KaramellStång!

Stackars Karina......

Torsdag em.
Uschhh, vilken tråkig dag.Regn,regn,regn!
Det blev ingen radio idag, Markus hade fått förhinder,(Markus är den som "startar upp" datorn åt mig, letar rätt på Nannas Mapp och lägger in den i datorn.....sen är det bara för mig att "köra".
Och stackars Karina som stålsatt sig för att lyssna idag.......

Klockan är två nu, tror jag går upp och drar täcket över skallen ett tag,innan jag börjar med maten.
Mat idag?...gissa, det är ju torsdag idag!!

Men pannkakor fick familjen klara sig utan.

Om jag bara kunde begripa varför jag är så trött hela tiden? Nu är klockan halv sju, och jag skulle faktiskt kunna gå och lägga mej och sova för natten!!

Det finns en grej som är riktigt roligt att "samla" på.....Örhängen. Helst så knasiga som möjligt. Min mamma gillar också ovanliga örhängen, jag brukar låna av henne....på obestämd tid......om hon har något jag gillar!
Det här är såna som dom flesta har..


Det här är min lite udda samling, den är inte så stor än, men jag jobbar på det! Det fattas en krokodil och en polkagris, men jag lever på hoppet att dom dyker upp igen!

 
Vill Ni se mina absoluta favoriter?? Köpte dom när jag var 14 år, och jag älskar dom än!!(det kanske är antikvärde på dom?).


Hoppas det inte regnar i morgon, man blir på dåligt humör, och har varken lust eller ork att göra nånting alls. Ha en bra fredag, Tjing Tjon KaramellStång!

Högsta volym!!?

Onsdag fm och solen skiner! Härligt! Vi får väl ge oss ut i trädgår´n lite, eller ta en skogspromenad. Jocke provade nya täckena och kuddarna i soffan igår kväll......och somnade, så han fick ligga kvar. Man hör ju när han vaknar på morgonen för då "åker" tv:n igång på högsta volym.
 
Nu väntar solen,(och disken, dammsugaren....och tvättmaskinen piper:-Nu är jag klar, nu är jag klar!!!!)

13.10....Nu är grannbarnen hemma från Gotland, så nu är det full fart! (jag fick inte vara med och  leka Starwars....fast jag frågade snällt??).
 Klockan är halv elva på kvällen så nu är det dags för mig att försöka få barnen isäng, det är inte lätt när det är sommarlov och ljust ute.
 Men jag är trött själv,måste vara utvilad imorgon så jag inte låter som en kraxig gammal kråka (om det nu kan låta värre än det gör??), jag har ju mitt radioprat i morgon fm.

 Var en sväng till kyrkogården nu i kväll. Planterade och fixade till lite hos svärföräldrarna och satte en kruka med tagetes i minneslunden hos Josefin. 

Ha nu en riktigt bra dag imorgon!
Tjing Tjong KaramellStång!!

Fortfarande tisdag!

Fortfarande tisdag.... Jag fick för mej att åka till Jysk i S-köping, ringde till "modern" och hörde om hon ville följa med. Det ville hon, Kajsa också.(storebrorsans flicka).
 Först var vi på "outletten", hittade ingenting.

På Jysk köpte jag två kuddar och två täcken. När man ändå är där så måste man ju testa några sängar eller hur!

Och så "godisparadiset"...där flög det iväg en hundring till !!


När vi höll på att  packa in i bilen, kom det fram en man och sa:-Vilken snygg färg på Mercan,den har jag aldrig sett förut.!Och jag höll ju med förstås!
Sen sa han , med kärlek i rösten:- Jag hade också en Merca...tidigt 8o-tal... den var röd!  Varpå min ärliga 8-åring säger:- Min mamma gillar inte rött!

 Hon skulle ha vilken färg som helst på bilen...utom RÖTT!! Men mannen fann sig bra och räddade ansiktet på oss båda två, och sa;- Det beror nog på att blått är flott!
Sista vändan för dagen blev in på willys.

Halv fem var vi hemma igen, på med potatisen på spiseln, det blev panerad flundra till.
Jag fick en present av min mamma också! En ljuslykta!

Fin...eller hur. Nu ska jag göra en djupdykning i godis-skålen och kolla lite på tv:n
Ha en bra onsdag..Tjing Tjong KaramellStång!!!

Min stövel!

Var med Joel till fotografen för att ta kort till det ID-kort han behöver. Han ska gå sommarskola ett par veckor i aug, och försöka förbättra sina resultat. För att få göra proven så måste eleverna kunna legitimera sig, (så dom inte ber klassens ljushuvud att göra provet åt sig).

Var också inne på Freda´en sväng, hittade såna små tändere, dom passar perfekt i "min stövel".....visst är den fräään!!?

Jag ÄLSKAR den här tändaren, köper minst tre mini-tändare, när jag hittar några!!!Jag tycker det är SÅ kul när ni som är inne o kollar på min blogg lämnar en kommentar, då kan ju jag hitta era roliga, allvarliga,tänkvärda bloggar!

Nu på fm ska jag finputsa spellistan till på torsdag (när 17-åringen vaknat är det nära på omöjligt att komma åt datorn, fast den faktiskt är min!!)

Den här torsdagen ska jag inte ta med nån låt till Karina, hon har inget emot att lyssna på min röst (påstår hon?), men när jag spelar mina låtar så håller hon på att DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!

Den här torsdagen blir det lite Carl Smith, Patty Page....Och Johnny Cash NATURLIGTVIS!!
Nu är det dags att fylla på i skafferiet och kylskåpet ........imorse satt det en råtta därinne och grät!!..stackarn.

Återkommer senare ikväll, Tjing Tjong KaramellStång!

...Kompass..?

Vi fick oväntat besök i går kväll. Micke, min tvillingbrorsa skulle ha hämtat  Ida hos mormor/farmor igår, men han jobbade till nio (i Norrköping), så det bestämdes att han skulle hämta henne idag istället. Och då Kom Ida på att hon kunde sova här en natt till..så blev det!

Micke knackade på dörren ung.9.15..i "morse" ...Jocke hade precis kommit ner, Ida hade inte vaknat! Mina brorsor ÄLSKAR att småretas med mina barn-framförallt med Jocke..han är mest tacksam att reta. Som tur är har dom "svar på tal".för det mesta.

Idag är det tråkväder..tänk att det aldrig kan vara mitt-emmellan-väder...antingen är det så varmt att man häller på att smälta bort..eller som idag...regnTråkigt! Fast det gör nog gott för svampen.
Tror jag ska gå till skogen o kolla läget nästa gång det blir uppehåll.

 
Själv äter jag inte kantareller, men jag älskar att "jaga" dom...och jag älskar att vara i skogen ..med lite skicklighet och mycket tur , så hittar jag hem igen (fast ibland kan det ta åtskilliga timmar).
Det bör vara så pass väder att man ser solen, för då kan man ha den som kompass..SMART VA??!

Gääässsp...

9.30.....vaknade halv sex i morse av ett diskret pipande.....det var Jocke som lånat min väckarklocka och lagt den under sin kudde,Gud,innan jag kom på det var!

Så hann jag bara lägga mej igen, så bankade det på dörren. Det var Joel som kom hem. Vet inte var han varit i natt, han får sova ett tag, så ska jag försöka få ur honom något mer än bara "grymt, suck o bläng".

Det var inga problem för Ida att sova över, dom höll hov till halv ett, sen blev det knäpptyst (Ida är min tvillingbrorsas flicka). Det var första gången hon sov över...Kul!!

Nu är det dags att starta diskmaskinen (dvs Jag).


11.35....Nu ska vi åka och våldgästa Leffa o Karina,bara ramla in och ta det som det är...Hi Hi..

16.50....Tack Karina det var en trevlig eftermiddag....Leffa tapetserade, samtidigt som han underhöll 5 ungar(Kotten, Ida, Jocke Kajsa, Hanna och Jonas)....Karina och jag satt på verandan och "pratade skit".

18.45...Nu ska Jonas och jag åka till Teglis och hämta hem Joakim, innan mormor och morfar får nervsammanbrott!!
Nu är klockan snart åtta,så nu ska jag ta plats i fotöljen och se på tv:n 
Hoppas allas måndag startar mjukt och smidigt!!!!!

ALDRIG I LIVET!!!!

Idag har jag inte gjort mycket nytta! Varit en sväng nere på "byn". Mat idag..det blir stinas kyckling (det lagar sig självt).
Köpte mej en rygga, o såg på "självmords-kandidater"!

Skulle JAG sätta mej frivilligt i en sån?..ALDRIG!!!!


Det blev väl inte världens snyggaste väska, men den duger till "vardags"!


Ha´en skön kväll och en tillfredsställande söndag!
Tjing Tjong KaramellStång!

Änglar...finns dom??

8.40....Upp ur sängen som vanligt halv nio (näääässtan), Jonas måste ha sin medicin mellan halv 9 och 9,varje morgon och varje kväll. Ju mer punktlig man är, dessto (stavas det så??) mindre påfrestning för nya njuren.

Jag tror jag har en liten skyddsängel på ena axeln,för det händer ibland på kvällarna att jag "missar att kl är halv 9. Då knackar ängeln mej på axeln och viskar i mitt öra...plötsligt har jag bara en tanke i huvudet.......JÄVLAR ..JONAS MEDICIN!!!!

Tror Ni att man har "nån" osynlig beskyddare med sig??

Alfons hade redan åkt när jag ramlade ner för trappan i morse, hörde inte ens när han startade bilen. Joakim har redan börjat planera dagen, vad han ska köpa..och inte köpa, på "marknaden"! 

Nej, nu ska jag försöka fixa till mej, göra det bästa av det jag har!?
 Ha´en skön solig dag!

22.45....GUUUD, vilken varm dag det blev, trodde jag skulle smälta bort, bland alla knallar. Ni förstår, vår yngsta son har väldigt  svårt att bestämma sig,han ändrar sig hela tiden, man får springa fram-och-tillbaka "som en tokig"!!


Det kom några ordentliga regnskurar mitt på da´n, så nu har mina blommor fått en chans!
Det är ju KarneBåtFestival i Viken i dag och i morgon, och medan Ni sitter i ett fuktigt öl-tält och fryser, så sitter vi hemma i stugvärmen och myser med.................Och till det, sprillans färska..........


Jag vet att det är lite tjuvstart. Ha´det bra "och krama varann´i trafiken"!
Tjing Tjong Karamellstång!
 

Honky Tonk!

Idag hoppade jag upp kl 7.15 och in i duschen 7.30. Det har varit svettigt i natt. Åkte med Jonas o Joakim till mormor, och sedan vidare ner till Radion.
Idag var inte tekniken på min sida....men till slut lyckades jag överlista datorn att göra som jag ville! Jag kom faktiskt ihåg att dra av micken ända till sista låten..så nästa gång kanske jag fixar det helt och hållet!!??

Affe är o jobbar, han åkte redan kl åtta i morse. Först till Gusum och sedan till Brevik...han har inte kommit hem därifrån ännu. Känner jag den mannen rätt så ligger han säkert på något berg o solar, han är en riktig soldyrkare.
Ska försöka tänka ut vad vi ska äta för mat i dag!

Här är sjön vi brukar bada i..


Det blev stekt fläsk, potatis och löksås. Det var svettigt men det är gott med lite ordentlig mat, även om det är varmt ute.
Man blir lätt urless på burkskinka och inlagd sill, även om det är himla vidigt att  "slänga ihop".
Imorgon drar den årliga KarneBåtFestivalen igång i Valdemarsvik. Jag blir väl "tvungen" att gå ner en sväng på da´n med Joakim, han har ju sett att det är "nått på gång"!

Tack KosmosKungen, för dom dyrbara dropparna du lät falla över växtligheten i eftermiddags!! Nu undrar Ni kanske vem KosmosKungen är? Jo, det är honom man ringer till när man hemskt gärna vill ha´en liten bläbb. Joakim, som nu är 8 år. undrade när han var ca 3 år, varför han kom sist av sina syskon?

Jonas först, han är 20, sen Joel som blir 18 i aug. Så kom Josefin för nio år sen men dog när hon föddes. Så jag förklarade för Joakim att KosmosKungen höll Joakim kvar i kosmos så länge han bara kunde, för han var den bästa och gulligaste pojken han hade i hela kosmos !
 Men så ringde ju jag, och Kungen tyckte lite synd om mig, för Josefin,så han skickade mej det bästa han hade!
(Fast nu vet han lite mer om hur saker och ting fungerar.)

Här har ni mej..Dotter, Mamma, Sambo, Älskarinna och Madonna, Hushållsassistent, Radiopratare, CashÄlskande,
Mercedesåkande,Livsälskande......Nanna!!! (Fullständigt  "ostaylad, osminkad och o-uppklädd...bara helt vanlig!!??)


Ha´en skön kväll, och en bra dag i morgon! Tjing Tjong KaramellStång!!!

Amazonas??

9.30.....Ahhh..vilken härlig luft jag möttes av i morse (8.45), fulladdad med syre.  Det har regnat här i natt eller i morse. Kära Karina..jag har inte skrämt Joel (inte mer än nödvändigt), han törs väl inte vakna på morgonen, ensam med Dig,när Leffa jobbar....man vet ju aldrig?
Kanske du sätter honom i arbete, gräsklippning eller nåt annat livsfarligt!!!!
Nu ska jag finputsa min spel-lista tills imorgon.

13.40....Hjäälp, vart tog syret vägen?? Det är fuktigt och klibbit i Mossebo idag....om man blundar kan man lätt föreställa sig att man befinner sig i Amazonas djungler.....(billig semester!!)

19.45......Har varit till sjön en stund nu i kväll, men det blixtrade och mullrade hela tiden, riktigt ordentligt, så det blev inget badande. Men det var kul att sitta och se på himmlens föreställning!!

Ha´en bra dag i morgon, det ska jag ha för jag ska till radion och plåga radiolyssnare med "min" musik. Förhoppningsvis så vet folk hur dom stänger av sin egen radio, om dom känner att dom måste!
Tjing Tjong Karamellstång!!

RSS 2.0