Inget att göra ????

Eftersom det inte är en Äkta Budapestrulle, så kallar jag den för:

                    Nannas Honky Tonk Rulle !
   
                            Botten                                                                                          
                         
5-6 äggvior (2 dl)
                        4 dl strösocker
                       150 g hasselnötskärnor (malda)
                       1/2 dl maizena majsstärkelse
                       1/2 dl marsanpulver (för kokning)

              

                              Fyllning
                  ca 3 dl vispgrädde (eller så mycket man vill ha !)
                      2 små burkar konserv. mandariner
                      frysta hallon, efter tycke och smak
                             
                          

                             
                                  Garnering        

                              50 g hasselnötter
                              5 rutor mörk choklad
                              1/2 dl florsocker

                            

                             Gör så här:

                             Sätt ugnen på 175 gr =

                         Vispa äggvitorna till hårt skum.

                         Tillsätt sockret under vispningen,
                         vispa till en fast marängsmet.

                         Blanda maizenapulver, marsanpulver och malda
                         nötter för sig.

                         Vänd ner nötblandningen i marängsmeten med
                         en slickepott.

                         Bred ut smeten på bakplåtspapper,
                         ( så det täcker hela plåten).

                         Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min.

             


                         Låt bottnen svalna på plåten ett par minuter

                         Vänd upp bottnen på ett nytt papper,
                         och dra försiktigt bort papperet från bottnen.

                         Låt botten svalna ordentlig

                         Bred på den vispade grädden
                         över hela "kakan".

                         Fördela frukten jämnt, (eller vad
                         man vill ha i), över hela kakan,

                         Låt den ligga med fyllningen på en stund, 
                         så går den lättate att rulla ihop.

                               

                         Rulla ihop på längden till en tjock
                         rulltårta.

                         Sikta florsockret lätt över rullen,
                         Ringla över smält blockchoklad med
                         en tesked och avsluta med att strö på
                         lite hackade nötter.

                                  

                                  KLART !!!!

Jag brukar sätta ihop pappret runt Kakan med knappnålar, så den får det lite tajt,
( längst med "långsidan"),den håller ihop bättre då,
och chokladen smälter jag ihop med lite kokosfett, då stelnar den snabbare !
                   

                    Tjing Tjong KaramellStång !               



Kommentarer
Postat av: Ingrid ♥

Denna ska jag prova. Tack för receptet.

Kram Ingrid

2010-01-11 @ 19:46:50
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: soffie

mmm den ska jag testa till helgen då min pappa fyller år,

kramen å tusen tack

2010-01-11 @ 20:10:22
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Ulrika Fabulousforty

Tack för receptet, den ska jag prova!

Kram!

2010-01-11 @ 21:53:13
URL: http://fabulousforty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0